v podjetju sem na vodstvenem položaju zaposlena s pogodbo za nedoločen čas. Mandat nam podaljšujejo leto za letom. Izteče se mi v kratkem, sem pa noseča. Moje trenutno delovno mesto se bo po preteku mandata ukinilo-nova organizacija in sistematizacija delovnih mest družbe. Ostala bo le ena oseba, vendar še ne vemo katera, ostali pa bodo brez zaposlitve (cca 5 oseb).
Kot sem brala v zakonodaji, sem kot nosečnica zaščitena in me ne morejo postaviti na cesto. Se motim?
Zanima me tudi, na kakšno drugo delovno mesto me lahko prerazporedijo in koliko mi lahko zmanjšajo plačo? Kakšne so moje pravice?
To sicer ni moje področje, ampak če ste zaposleni kot vodstveni delavec, je mogoče, da imate pogodbo o zaposlitvi, ki vam ne nudi enakega varstva kot "navadnim" zaposlenim. Poslovodjo oz. direktorja lahko družbeniki (lastniki/skupščina) razrešijo ne glede na delovnopravno zakonodajo, oziroma je povsem v njihovih rokah, ali ga ponovno imenujejo ali ne, ker pač to ni klasično delovno razmerje. Tako da najbolje, da nesete svojo pogodbo do odvetnika, ki vam bo znal razložiti, kakšno pogodbo ste sklenili.
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu