Avtor Sporočilo
<  Upravno pravo  ~  premestitev na drugo delovno mesto
Objavi novo temo   Odgovori na to temo
jasomero
PrispevekObjavljeno: Tor 02 Apr, 2013 21:50  Odgovori s citatomPridružen/-a: Pon Apr 2013 15:27
Prispevkov: 2

Pozdravljeni!

Zaposlena sem na občini kot višja svetovalka. Moje področje pokriva dva dela, komunalnega (samo izdaja položnic) in stanovanjskega (celotno področje z vsemi upravnimi postopki). Zaradi 2 letnega opozarjanja na protizakonito ravnanje na stanovansjkem področju in seveda upiranja izvedbi le-tega, mi je nadrejena nekajkrat rekla, naj dam ta del svojega dela že 1x stran, drugi sodelavkii, saj se vedno samo nekaj bunim, uveljavljam svojo voljo in imamo zaradi tega venomer težave. Na napake in posledice sem opozarjala tudi komisijo, kar pa menda ni moja naloga, saj moje mnenje po mnenju nadrejene ne šteje. Vsak lahko v času moje odsotnosti hodi po moji pisarni, mi brska po mizi in papirje nosi iz pisarne, ker to ni moja soba in naj se že 1x začnem tega zavedati. V glavnem zaradi takih in še drugačnih večjih pritiskov (lahko kar rečem mobbinga) s strani nadrejenih sem pristala pri psihiatru in se še zdaj zdravim. Sem v bolniškem staležu, ki traja že 6 mesecev. Prijave za mobing nisem želela podati, ker sem se želela v miru vrniti na svoje delovno mesto in ga tudi naprej opravljati kot se to spodobi. Včeraj pa sem na cesti izvedela, da so pri sprejemu proračuna spremenili kadrovski načrt (to po moje pomeni tudi pravilnik o sistemizaciji delovnih mest ter delovne naloge), kjer so mi odvzeli stanovanjske zadeve in me postavili na delovno mesto knjigovodje VII/1. Vse je prikazano, kot da je bilo to stanje enako že na dan 31.12.2012.

Predhodno so me želeli premestiti na knjigovodjo s V. stopnjo izobazbe in mi pustiti plačo za VII. stopnjo, po vprašanju na kakšni osnovi bi to naredili, mi niso dali odgovora, do premestitve pa tudi ni prišlo. Zdaj sem doživela še večji šok, saj bi naj opravljala naloge za VII. stopnjo (verjetno zaradi plače, da se ne bi spet pritoževala), sama pa še osnov knjigovodstva ne znam, čeprav je bilo to delo opisano v mojem delu nalog. Ker imamo še eno knjigovodjo, je vso to delo opravljala ona, sama pa sem samo izdajala račune za komunalne storitve in grobove ter jih poknjižila. Vse ostalo mi je španska vas. Narejeno imam gimnazijo, vmes sem opravila še par izpitov za ekonomskega tehnika, brez predavanj in obrazložitev, večji del izpitov sem imela priznanih, ostalo pa se ni bilo težko napiflati. Diplomirala sem iz javne uprave.

Zanima me, ali me lahko premestijo iz uradniškega na strokovnotehnično delovno mesto knjigovodja VII/1, brez da bi bila sama o tem sploh kaj seznanjena (ker sem v bolniški me o dogajanjih nobeden ne obvešča), brez da bi karkoli narobe storila in ali moram to delovno mesto po vrnitvi v službo sprejeti oz. kaj mi je storiti?

Sklepam, da če gre za VII. stopnjo knjigovodje, v bistvu sploh ne izpolnjujem pogojev za zasedbo tega mesta in kako ga bom sploh opravlajla, če nimam pojma, niti nimam želje po izobraževanju tega področja. To je zame, kot bi se morala učiti fiziko, ki je nikoli nisem, je ne in je nikoli ne bom znala. Ali lahko prav mene premestijo tja s samo nekaj dokončanimi izpiti za ekonomskega tehnika, sodelovke, ki je prejela moj del stanovanjskih nalog (pa o tem tudi ni bila seznanjena, izvedela je preko interneta, kjer je bilo objavljeno gradivo za občinski svet) in ima dokončano 4.letno srednjo ekonomsko šolo, pa ne. Vem, da se me že od samega začetka želijo znebiti na stanovansjkem podočju, to je že od nekdaj znano vsem, ampak ali je to možno, če si svoje delo opravljal v skladu s predpisi in vsemi postopki.

Zdaj imam zmeraj slabši občutek, da se me želijo čisto znebiti, saj če po šestih mesecih in vseh omogočenih seminarjih (predvidevam, da bom tja napotena) tega dela ne bom znala, bom nesposobna za opravljanje tega delovnega mesta. In kaj mi sledi? Lahko samo ugibam. Ali se motim? Zelo bi bila hvaležna za vsakršno pomoč na tem področju ali vsaj nasvet kam se naj obrnem. Naj opomnim še samo to, da je vse narejeno tako, da nikjer ni in ne bo videti, da bi me premestili zaradi tega, ker me ne želijo več na stanovansjkem področju. Obrazložitev bo taka, da je potreben knjigovodja, ki ga na novo ne moremo zaposliti, saj stanovanjski del ne zajema 8 urnega dela in zanj ni potrebno delovno mesto, pač pa se bo samo ta del nalog prenesel k drugi sodelavki, ki "baje" naj ne bi imela zapolnjenega delavnika in bo to samo ureditev oz. potrebna prerazporeditev znotraj enot, da bo občina sploh lahko normalno delovala. Kar na bruhanje mi gre, pa brez zamere.

Lepo prosim za vsako pomoč, za kar se že v naprej najlepše zahvaljujem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jezdec00
PrispevekObjavljeno: Sre 03 Apr, 2013 8:26  Odgovori s citatomPridružen/-a: Sob Nov 2012 0:39
Prispevkov: 1281

Sej veš kaj to pomeni: ali si tiho in zahtevaš premestitev bilo kam ali greš v šop tožb, to je pač od vsakega posmeznika odvisno, jaz bi seveda naredu štalo in šel v tožbe. Tole spreminjanje sistematizacije je v celoti nezakonito, dela, ki ga ne znaš opravljat oz. nisi usposobljena ti ne morejo naložit, in tako naprej. In ja, tole je zagotovo mobing lahko bi šlo celo za kršenje kakšnih osebnostnih pravic, glede na navedeno gre verjetno tudi za kakšno kaznivo dejanje. Kaj boš, se moraš pa odločit sama - torej prijave na inšpektorat za javno upravo, delovni inšpektorat, protikorupcijska komisija in verjetno tudi računsko sodišče še prej pa en odvetnik. Samo verjetno potem ne boš šla nazaj, ko bodo sodišča zmlela, ker bo tole verjetno krvavo tudi za koga druzga, če je samo pol od tega res. Lahko pa tožiš za odškodnino prvo zaradi mobinga, drugo zaradi nematerialne škode zaradi poslabšanja zdravja pa ko te odpustijo še 1x.

_________________
Odjezdil na daljše počitnice
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jasomero
PrispevekObjavljeno: Sre 03 Apr, 2013 12:46  Odgovori s citatomPridružen/-a: Pon Apr 2013 15:27
Prispevkov: 2

Najlepša hvala za odgovor. Vem, kam vse me lahko vse to pripelje, prav zaradi tega me je strah, posebej kako bom na to odreagirala, ko se bom vrnila nazaj (nič od tega še ne bi smela vedeti). Moje psihično stanje žal trenutno ni več tako močno in se bojim, da se mi bo zaradi tega še poslabšalo. Mislim, da jim je to celo cilj, da bom po vrnitvi znorela, ko mi bodo to povedali, tega zadovoljstva pa jim ne bi rada dala, zato bi se rada o vsemu prej pozanimala in pripravila. Torej misliš, da z mojo izobrazbo dipl. upr. org. ne izpolnjujem pogojev zazasedbo delovnega mesta knjigovodja VII/1.

Verjemi, če bi lahko, se ne bi nikoli več vrnila na to delovno mesto, žal pa si izgube službe (krediti) trenutno ne morem privoščiti. Moram pa res temeljito premisliti glede vsega, zato se ti še 1x najlepše zahvaljujem za odgovor.

Kaj pa, če se bodo oz. se sigurno bodo sklicevali na ZJU, kjer me lahko premestijo zaradi delovnih potreb npr. da je mogoče na ta način zagotoviti učinkovitejše oziroma smotrnejše delo organa, da se trajno spremeni obseg dela in potem nimam več polne delovne obremenitve itd. Potem to lahko naredi tudi brez mojega soglasja. Imam prav?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jezdec00
PrispevekObjavljeno: Sre 03 Apr, 2013 13:00  Odgovori s citatomPridružen/-a: Sob Nov 2012 0:39
Prispevkov: 1281

Jah glej, če se odločiš za tožbe, bodi potencialno lahko dobila dokaj visoke zneske odškodnin če upoštevamo: mobing, nezakonite premestitve oz degradacije in predvsem poslabšanje zdravja (pač odvisno od diagnoze). Zato je nujno dobit enega odvetnika, ki se resno ukvarja z delovnim pravom ter odškodninami če se za to odločiš.

KAr se tiče izobrazbe po mojem ni problem, ampak dejstvo je, da mora knjigovodja met specifično znanje, če to znaš, potem ni problema, če ne pa seveda ne more priti do take premestitve po mojem mnenju. Recimo dam tak primer: pravnik, ki je vodil upravne postopke je brez problema prestavljen na recimo javna naročila, če pa ni delal knjigovodskih poslov po moje to ne bo šlo. Če bi recimo nek pravnik to znal, pa seveda ni problem - vem, da so tudi taki, ki se ukvarjajo z računovodstvom oz knjigovodstvom. Splošno tudi sodišče ni problematiziralo prehoda med uradniškimi in strokovno-tehničnimi delovnimi mesti.

_________________
Odjezdil na daljše počitnice
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Stran 1 od 1
pravniki.info Seznam forumov  ~  Upravno pravo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo


 
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu