Avtor Sporočilo
<  Izvršilno pravo  ~  Rubež rabim hiter odgovor
Objavi novo temo   Odgovori na to temo
pravicnost
PrispevekObjavljeno: Čet 03 Jan, 2019 14:47  Odgovori s citatomPridružen/-a: Pon Avg 2016 14:18
Prispevkov: 47

Spoštovni!

Zanima me ali se lahko izvaja rubež v stanovanju lastnika ki ni dolžan nič, dolžnika pa tam ni v gospodinjstvu niti v ločenem ne, kar je razvidno tud iz sveže dokumentacije o gospodinjstvu in lasnitška pogodba stanovanja to potrjujeta.

V kaj se šteje nasilen vstop v tuje stanovanje, brez soglaslja lastnika ki z dokumenti dokaže na licu mesta da je sam v stanovanju, da tam dolžnik ne živi?

Ali sploh lahko kdo vdira nekomu ker tam ni dolžnik doma

prisrčna hvalaše tole bi vprašal gre za dolg 1500€ rubežnik pa hoče 9000€ je to možno ??
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
M_L_P
PrispevekObjavljeno: Čet 03 Jan, 2019 20:34  Odgovori s citatomPridružen/-a: Sre Jun 2007 23:40
Prispevkov: 1639

Rubež premičnin je dovoljen ne glede na to, kje se te premičnine nahajajo, dovolj je, da so dolžnikove. (S tem, ko lastnik sprejme v svojo nepremičnino stvari, ki so dolžnikove, sprejme tudi tveganje, da bo izvršitelj v te nepremičnine vstopil zaradi rubeža.)

Sklep o izvršbi vsebuje pooblastilo izvršitelju, da vstopi v nepremičnino, ki je v sklepu o izvršbi navedena kot naslov dolžnika. Ta naslov predloži upnik in je praviloma tudi naslov, kjer ima dolžnik prijavljeno bivališče (lahko pa upnik tudi drugače izkazuje verjetnost, da se na neki lokaciji nahajajo dolžnikove premičnine). Izvršitelj lahko zaradi vstopa na pomoč pokliče tudi policijo ter ustreznega strokovnjaka (kljuičavničarja), da lahko tudi proti volji lastnika odklene ključavnice in vstopi. Soglasje lastnika ni potrebno.

Izvršitelj je dolžan zarubiti dolžnikove stvari. Če je pravo, čigave so zarubljene stvari, lahko lastnik teh stvari (ne domneva se, da je lastnik nepremičnine tudi lastnik stvari, treba je dokazati) pred sodiščem vloži ugovor tretjega; sodišče rubež takih premičnin ustavi, če lastnik stvari izkaže, da so njegove.

Če je dolžnik dal napačne podatke upniku o tem, kje prebiva, potem odgovarja lastniku za nastalo škodo. Upnik za tako škodo odgovarja, če je ob vložitvi predloga za izvršbo vedel, da se na navedenem naslovu ne nahajajo nobene dolžnikove premičnine.

Upoštevati morate, da imajo upniki zelo omejene možnosti za ugotovitev, kje ima dolžnik svoje premoženje. Pogosto je samo izvršitelj, ki preveri vse nepremičnine, kjer bi dolžnik lahko imel rubljive stvari, za upnika edina rešitev, da pride do svojega denarja.

V vašem primeru je najbolj smiselno, da se z izvršiteljem vljudno pogovorite, razložite, da dolžnik nima v vaši nepremičnini nobenih svojih stvari (seveda če je to res, sicer gre lahko za kaznivo dejanje), ter mu dovolite, da si prostore tudi sam ogleda. Če kakšno vašo premičnino zarubi, ga opozorite na to. Če izvršitelj vztraja pri rubežu, potem vložite na sodišče ugovor tretjega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pravicnost
PrispevekObjavljeno: Čet 03 Jan, 2019 21:34  Odgovori s citatomPridružen/-a: Pon Avg 2016 14:18
Prispevkov: 47

Dolžnik dobiva socijalno podporo zaradi omejene zmožnosti dela 11 let pred tem obdobjem ni imel dela ne plače vsaj 10 let, tako da ni mogel imet nič svojega za rubit ... kot vemo je socijalna pred 7 mesci bila še zelo niska... karkoli uzamejo iz tujega stanovanja je potemtakem kraja ker si dolžnik ni mogu ničesar kupit ... je pa zaradi vsega dolžnik tako obupan da si hoče vzet življenje...

Poskušam mu pomagat da tega ne stori

in našel sem neko rešitev zanj

torej je za dolžnika edini izhod osebni stečaj ki ga kot nek predlog oddaš na sodišče ( pa zraven vse papirje socijalna, dolgovi, skratka vsi možni papirji ki dokazujejo da ne moreš odplačevat in ki prikazujejo upnika ter dolg ... itd.), v večini ugodijo vsem, tud fizična oseba ga lahko odda, vsem v vednost ki ste v podobni stiski kot moj kolega.

za stečaj ne rabiš imet nič preomoženja ali denarja, vsi rubeži se ustavijo, po končanem stečajnem postopku pa se vsi dolgovi brišejo, upniki ne morejo več terjat svojih dolgov tudi tistih zavarovanih s strani zavarovalnic ne


zdaj pa hiter na sodišče vsi ki imate vse dolgove razen kazenski ne veljajo, vsi ostali dolgovi pa ja...

na teh straneh dobite vse informacije za rešitev stisk:

http://stecajnapisarna.com/fizicne-osebe/
http://www.osebni-stecaj.si/index.php/kaj-nudimo-in-potrebujemo/
http://stecajnapisarna.com/vprasanja/

s tem se boste rešili vsega in zaživeli na novo po isteku osebnega stečaja ker dolga ne bo več... srečno !

vedno rad pomagam malim ljudem ali pa revežem zato pišem take poste pomoči, ko sem videl kaj delajo z ubogim revežem ko ga rubijo .. sem upnike naravnost zasovražu... huje od klavnice

reveži nikol niso imeli namero nikogar ogoljufati tak namen so imeli goljufivi zakoni države ter upniki da so človeka spravili v dolg

pa lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
M_L_P
PrispevekObjavljeno: Pet 04 Jan, 2019 17:04  Odgovori s citatomPridružen/-a: Sre Jun 2007 23:40
Prispevkov: 1639

Stečaj pomeni, da bo treba nekaj let živeti pod nadzorom stečajnega upravitelja. V tem času dolžnik ne more sam niti odpreti bančnega računa. Vse, kar dobi in kar je nad minimum po pravilih izvršbe, gre upnikom. Če v tem času pride kakšna dediščina, gre upnikom.

Sam stečaj še ne pomeni, da dolgovi izginejo. Za to je potrebno, da sodišče dovoli odpust dolga. Tega pa ne bo dovolilo, če je dolžnik pred stečajem prevzemal obveznosti, ki so presegale njegove prihodke (po domače, če je porabljal dosti več kot je prejemal).

In mogoče še to - niso vsi upniki banke in multinacionalke. Upniki so tudi čisto navadni ljudje, prekarni delavci, ki so dolžniku nekaj prodali ali zanj opravili neko storitev, in ki zaradi neplačila sami ogroženi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Stran 1 od 1
pravniki.info Seznam forumov  ~  Izvršilno pravo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo


 
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu