Avtor |
Sporočilo |
< Upravno pravo ~ Vrnitev državne štipendije |
 |
|
Objavljeno:
Pet 05 Feb, 2016 13:21
|
|
|
Pridružen/-a: Čet Okt 2015 0:18
|
|
Zanima me kako čim bolj nazorno napisati prošnjo za odpis dolga vračila štipendije in kaj je vse zraven potrebno.
Je to v redu? :
Pošiljatelj
CSD
Zadeva: Odpis dolga zaradi vračila štipendije.
Prilagam prošnjo za odpis dolga vračila šipendije na podlagi dopisa, ki sem ga dobil dne 21. 8. 2015.
Neizdelan 1. letnik srednješolski program: Tehniška Gimnazija leto:2008.
Izvršba izvršena leta: 2015 CSD Celje.
Razlog dalj časa trajajoča bolezen in socialna ogroženost.
podpis
Kraj in datum
LP! |
|
|
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pon 15 Feb, 2016 21:46
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Jul 2007 15:13
|
|
Odpis je diskrecijska pravica (nezavezujoca odlocitev).
V praksi vec ali manj vse te prosnje zavrnejo.
Najrealnejse je naredit manjkajoci letnik, ce se ni minilo prevec casa.
Poznam tri primere in svojega. Vsi zelo utemeljeni, tudi z odlocbami csd... vse zavrnjeno.
Sam nisem v 2 letih opravil letnika in se je ze zacenjal proces za vrnitev. V tretjem letu sem letnik zakljucil in so na zadevo pozabili.
Je pa tudi ena sodna odlocba med prakso ki potrjuje, da ce oseba opravi letnik (cetudi z malo zamude) da je s tem v samem bistvu izpolnil obveznost k je bila dogovorjena in da stipenditor zarad tega ni mel nobene skode. |
|
|
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pon 15 Feb, 2016 23:59
|
|
|
Pridružen/-a: Čet Okt 2015 0:18
|
|
stadion je napisal/a: |
Odpis je diskrecijska pravica (nezavezujoca odlocitev).
V praksi vec ali manj vse te prosnje zavrnejo.
Najrealnejse je naredit manjkajoci letnik, ce se ni minilo prevec casa.
Poznam tri primere in svojega. Vsi zelo utemeljeni, tudi z odlocbami csd... vse zavrnjeno.
Sam nisem v 2 letih opravil letnika in se je ze zacenjal proces za vrnitev. V tretjem letu sem letnik zakljucil in so na zadevo pozabili.
Je pa tudi ena sodna odlocba med prakso ki potrjuje, da ce oseba opravi letnik (cetudi z malo zamude) da je s tem v samem bistvu izpolnil obveznost k je bila dogovorjena in da stipenditor zarad tega ni mel nobene skode.
|
Je v dveh letih kakšna omejitev? |
|
|
|
|
|
 |
|